POLEN CRUD POLIFLOR 100% RAW ORGANIC 500G APIS DONAU

Imagine similară

Polenul crud, una dintre cele mai valoroase daruri ale naturii


Polenul este o pulbere, constituită din grăuncioare microscopice, produsă de staminele fanerogamelor, celulele reproducătoare masculine. Polenul și mierea sunt singurele resurse alimentare care s-au descoperit că conțin 22 de nutrienți. Din această cauză polenul este considerat ca „aliment complet”.

Polenul crud este o alegere mai bună şi mult mai eficientă în tratarea afecţiunilor din sfera colonului şi a tranzitului intestinal, iar calitatea lui în acest sens este incontestabilă.
atunci când polenul este uscat la căldură, se distrug lactobacilii, bifidobacilii, drojdiile conţinute în el precum şi o mare parte din vitamine, enzime, pro-enzime, reducându-se foarte mult efectele benefice ale polenului. Prin acţiunea de uscare a polenului, lactobacilii care ajută la purificarea, protejarea şi regenerarea florei intestinale sunt distruşi.

Cand incercam sa intelegem proprietatile polenului, ca si pe ale oricarui produs al stupului, trebuie sa pornim de la analiza scopului pentru care albinele il recolteaza. Pentru albine polenul are o insemnatate deosebita, fiind atat sursa lor principala de hrana, de proteine, de vitamine, minerale, micronutrienti cat si a micutilor din stup.
Polenul are o influenta benefica asupra functiilor digestive si intestinale, combate starile de slabiciune, poate contribui la combaterea nevrozelor si a depresiei psihice, neurasteniei, afectiunilor prostatei si diabetului. Polenul este si un excelent afrodisiac, imbunatateste capacitatea sexuala si faciliteaza nasterea. Consumul de polen scade nivelul colesterolului, regleaza greutatea corporala, intareste inima si sistemul imunitar.

Cat polen sa consumam?

Pentru un regim obisnuit de viata, dozele de polen sunt urmatoarele:
– de 2-5 g/zi la copii sub un an
– 5-10 g/zi la copii de 1-10 ani
– 10-30 g/zi peste varsta de 10 ani
Pentru un regim de supraso¬licitare fizica sau intelectuala, cat si in cure de incar¬care nutritiva, cantitatile pot creste pana la 50-100 g/zi.

Cum se consuma polenul?

Spre a se absorbi complet din tubul digestiv, e bine ca polenul sa fie predizolvat in apa cu suc de lamaie proaspat, intr-un suc fresh, bors sau kefir. Vo¬lumul orientativ de polen plus lichid este de 150 ml pentru 30 g polen. Trebuie sa stea la dizolvat minimum 20 de mi-nute. Cand este in doza unica, ideal se adminis¬trează dimineata.
Cei care iau prima data e bine sa creasca progresiv dozele si sa inceapa administrarea dupa ce au mancat. Mai tarziu, se poate trece la admi¬nistrarea pe stomacul gol.

Atentie ! Contraindicatii ale polenului:

Alergii de tip respirator la polen de albine (atentie, nu la cel anemofil);
Copiilor cu varsta sub 1 an;
Alergii de tip alimentar;
Alergie digestiva (crampe abdominale, diaree etc.);
Diabet zaharat ( cand este administrat in cantitati mari)
Ulcer gastro-duodenal, gastrita – cand polenul este administrat crud, inainte de mese

Recolatrea polenului crud poliflor:

Apis Donau va ofera un produs natural, de inalta calitate, recoltat din propria stupina.
Pozitionata in Lunca Dunarii, stupina, prezinta un mare avantaj in vederea recoltarii polenului crud poliflor, datorita zonei nepoluate in care se afla si a florei vaste.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s